Людмила Ткаченко: «Соснівка вже активно вирубувалася у 2006-му. Таке враження, що ми переживаємо дежавю»

Людмила Ткаченко: «Соснівка вже активно вирубувалася у 2006-му. Таке враження, що ми переживаємо дежавю»

18 лютого в Черкасах відбудуться громадські слухання щодо забудови частини Соснівської рекреаційної зони висотними житловими будинками та кількаповерховими котеджами.
Проти будівництва виступили жителі мікрорайону «Соснівка» та значна частина жителів Черкас. Ініціаторами попередніх громадських обговорень, на яких і призначили дату слухань, стали представники Черкаського обласного осередку партії «Національний корпус».

Зокрема, голова Черкаського обласного осередку партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук у коментарі журналістам «Нової Доби» відзначив, що представники «Національного корпусу» боротимуться за Соснівку як рекреаційну зону, влаштовуючи, за потреби, акції громадської непокори.
− Соснівка – це рекреаційна зона, одна з небагатьох на Черкащині, що лишилася у первісному стані. Це не лише моя думка, а й думка більшості черкаської громади. Я вважаю, що для запобігання забудові необхідні не юридичні рішення, а політична воля керівництва міста, − зазначив активіст.

На думку Дмитра Кухарчука скандал навколо Соснівки спричинений ще й відсутністю правильної послідовності дій – спочатку варто було обговорити зміни до генерального плану та подальшу долю території довкола «дачі Андрєєва» з громадою міста, а потім уже вносити якісь зміни. Ситуація ж розвивалася з точністю до навпаки, тому й викликала збурення населення.
− Я вважаю, що це лише початок великого публічного обговорення й інших подібних питань у місті. А щодо моєї думки про майбутнє Соснівки, то територію варто облагородити, зробити там сквер чи парк, але не чіпати місця археологічного значення і зробити цю територію максимально придатною для відпочинку.

Людмила Ткаченко: «Новообрана влада б’є рекорди з лобіювання незаконних забудов»

Голова Черкаської еко-асоціації «ЕКО-СВІТ» Людмила Ткаченко наголошує на тому, що планування та підписання проектів рішень про забудову в Соснівці триває всупереч Водному та Земельному кодексу. Окрім того, багатоповерхівки планують звести на прибережно-захисній зоні, де ростуть реліктові види дерев.
− Замість того, щоб запрошувати інвесторів для будівництва сміттєпереробного комбінату, міські очільники шукають інвесторів, щоб продовжити незаконну забудову Соснівських земель. У той же час у черкаському регіоні катастрофічно не вистачає об’єктів природо-заповідного фонду, замість ініціювання їхнього створення, пропонується знищення потенційних таких об’єктів, − коментує еколог.

Людмила Ткаченко: «Соснівка вже активно вирубувалася у 2006-му. Таке враження, що ми переживаємо дежавю»

За словами Людмили Ткаченко, активно вирубуватися Соснівка почала в 2006 році, коли депутати міської ради старого скликання виділили 23 земельні ділянки під приватні забудови.
− 300-400 річні дуби та сосни падали під бензопилами працівників нових власників. Було відомо про це всім: прокуратурі, поліції, депутатам, але вони не бажали або не сміли стати на стороні закону та припинити свавілля, − пригадує Людмила Ткаченко. – Але, під тиском громади міста, екологічних активістів, рішення все ж відмінили, проте, як це часто буває, власники виграли апеляцію в київському суді. Таке враження, що ми переживаємо «дежавю».

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x