Депутати проти забудови в Соснівці й стверджують, що не знали, за що голосували

Депутати проти забудови в Соснівці й стверджують, що не знали, за що голосували

«Нова Доба» продовжує публікувати матеріали, що стосуються проекту будівництва в рекреаційній зоні «Соснівка» − частині Черкаського бору, довкола так званої «дачі Андрєєва», де фірма ПП «Міськбуд-плюс» пропонує побудувати кілька багатоповерхівок і котеджних будинків із інфраструктурою довкола них.
Про плани щодо голосування за проект цієї забудови журналісти запитали депутатів Черкаської міської ради.

Руслан Зоря: «Територія громади не має бути за парканом»

Депутати проти забудови в Соснівці й стверджують, що не знали, за що голосували

− Ми всі не зовсім розуміємо, що на виході хочуть зробити у тій Соснівці. Спочатку був проект на 5 гектарів, потім – на 42. Остаточного якогось варіанту я не бачив. Те, що є така активність зараз серед громадян, більшість із яких – пересічні жителі Черкас, а не представники певних політичних сил – це дуже добре. Сподіваюсь, що думка людей буде почута і представниками влади міста, − говорить депутат Черкаської міської ради Руслан Зоря.
На думку Руслана Зорі територія Соснівки належить громаді й ні в якому разі не має бути «за парканом».
− Там має бути зроблений спуск до води, оглядовий майданчик, прибране сміття, інфраструктура, звісно, ніякої забудови берегової смуги. Крім того, це чудове місце, щоб побудувати реабілітаційний центр для учасників АТО. Але все одно все це будівництво не має виходити за межі території оренди – 5,3 гектара, − коментує депутат.

Ярослав Нищик: «Депутатів ввело в оману пакетне голосування»

Депутати проти забудови в Соснівці й стверджують, що не знали, за що голосували

За словами керівника фракції ВО «Свобода» у Черкаській міській раді Ярослава Нищика, депутати проголосували «за» розробку проекту забудови у Соснівці через брак інформування.
− Але наступного дня в інтернет-ЗМІ з’явилася інформація про плани забудовника і ми активно долучилися до того, щоб не допустити багатоповерхової забудови в мікрорайонів Соснівка, оскільки це неприйнятно. Це має бути місце рекреації та відпочинку, але аж ніяк не житловий сектор, − зазначив Ярослав Нищик.

Як так сталося?

Як пояснив Ярослав Нищик, проблема земельних сесій ЧМР полягає у тому, що, як правило, при необхідній кількості депутатів (22), у залі є 23-24. І якщо, хоча б по частині питань немає зауважень, то вони групуються в блок.
− Як правило це стосується приватизації земельних ділянок під будинками, які, у свою чергу, приватизовані вже 15-20, а то й 40-50 років. Або ж це «лишки» в межах домоволодінь, така ситуація в нас теж є по мікрорайону «Дахнівський» і «Лісовий» (колишній Луначарський). Жителі приватного сектору цих районів за часів Радянського Союзу отримували під будинком своїм від 12 до 24 соток, а по нинішньому законодавству можуть приватизувати лише 10. А частину двору, де їхня родина проживає уже протягом десятиліть, приватизовують чи їхні родичі, чи діти. Такі питання для голосування зазвичай групуються, − коментує Ярослав Нищик. − Або ж групуються питання типу того, яке було запропоновано до розгляду депутатів по Соснівці – розроблення детальних планів територій або ж уточнення та виправлення технічних помилок. І Черкаська міська рада такі питання у цій каденції теж голосувала, які називалися подібним чином і не було там ніяких «слизьких» пунктів, які, як виявилося, були в цьому проекті рішення.

На переконання Ярослава Нищика велика частина депутатів ЧМР готова підтримати позицію громади, яка виступатиме проти забудови у мікрорайоні «Соснівський».

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x