Черкащині дісталося більше борошна від Аграрного фонду

Черкащині дісталося більше борошна від Аграрного фонду

Аграрний фонд активізував постачання борошна на хлібопекарські підприємства за фіксованою ціною, щоб забезпечити стабільність ціни на хліб. Лише за один день – 24 лютого – фонд реалізував близько 500 тонн борошна. Зокрема, потреба пекарів у борошні виросла в Івано-Франківській, Луганській, Полтавській та Черкаській областях.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Мінагрополітики України.

Загалом від початку року на хлібопекарські підприємства України було реалізовано 5,3 тисячі тонн борошна з Аграрного фонду.
Угоди на реалізацію борошна фондом укладено з 212 хлібопекарськими підприємствами.
− Реалізація борошна відбувається за фіксованими цінами. Це дає змогу утримувати вартість соціальних сортів хліба на стабільному рівні. Обсяги ж постачання борошна у 2014 році за заявками обласних державних адміністрацій становлять приблизно 82 тисячі тонн щомісяця. Виробляється це борошно з зерна інтервенційних запасів на переробних підприємствах у 20 областях, − додав Микола Присяжнюк, міністр аграрної політики та продовольства.

Також Глава Міністерства нагадав − для того, щоб сільгоспвиробники отримали необхідні обігові кошти, Аграрний фонд продовжує здійснювати форвардні закупівлі зерна. На сьогодні аграріями вже заявлено до реалізації 415 тисяч тонн зерна. І в межах укладених угод Аграрний фонд перерахував виробникам зерна 322 мільйона гривень авансових платежів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x