Як захистити працівників підприємства від переохолодження?

Як захистити працівників підприємства від переохолодження?

При зниженні температури повітря актуальним стає питання профілактики переохолодження працівників промислових підприємств, що включає профілактику захворювань, супутніх переохолодженню організму, і призводить до тимчасової втрати працездатності. Про це «Новій Добі» повідомили у ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

В умовах охолоджуючого мікроклімату працює велика кількість людей, зайнятих зовнішніми роботами або працею на відкритому повітрі в холодний період року (взимку, навесні, восени).

Працездатність людини в значній мірі знижується при роботі в умовах, що сильно відрізняються від комфортних. Негативний вплив відповідних параметрів мікроклімату, а також супутніх факторів виробничого середовища, що обтяжують вплив охолоджуючого мікроклімату (вібрація, шум, важка фізична праця), призводять до зниження продуктивності праці та можуть викликати травми та захворювання.

Для попередження можливого переохолодження працюючих в умовах охолоджуючого мікроклімату і профілактики супутніх захворювань необхідно:

– у приміщеннях, де на робочих місцях мікрокліматичні умови нижче допустимих величин, влаштувати повітряні або повітряно-теплові завіси біля воріт, технологічних та ін. отворів у зовнішніх стінах, а також тамбури- шлюзи;
– виділяти спеціальні місця для обігріву, встановлювати засоби для швидкого та ефективного обігрівання верхніх і нижніх кінцівок (локальний променисто-контактний обігрів і ін.);
– встановлювати внутрішньозмінний режим праці і відпочинку, що передбачає можливість перерв для обігріву;
– працівникам для підвищення опірних функцій організму вести здоровий спосіб життя, повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми;
– під контролем лікаря проводити вітамінопрофілактику. Використовувати раціональний, утеплений спецодяг, утеплену білизну, рукавиці (суконні, ватні). Дотримуватися режимів праці та відпочинку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x