Шполянські депутати підтримали створення громади

Шполянські депутати підтримали створення громади

У Шполі відбулось друге пленарне засідання 19 позачергової сесії міської ради. Депутати майже одноголосно (за винятком одного) прийняли рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» і вирішили об’єднатися громадам міста Шпола Шполянської міської ради та села Кримки Кримківської сільської ради у Шполянську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Шпола. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Шполянській міській раді.

– Нарешті ми виходимо на фінішну пряму, – зауважує голова міста Сергій Кравченко. – Це останнє рішення, яке сьогодні підтримав депутатський корпус у процесі заходів щодо добровільного ОТГ.
Крім того, міський очільник повідомив, що згідно з висновком ОДА встановлено – всі запропоновані проекти рішень «Про добровільне об’єднання громад» міста Шпола та села Кримки в ОТГ з адмінцентром у місті Шпола Шполянського району відповідають процедурі їх підготовки, Конституції та законам України. Тож вже завтра буде направлено відповідний лист-звернення до Черкаської обласної адміністрації з пропозицією звернутися до Центральної виборчої комісії для призначення перших виборів депутатів Шполянської міської ради та Шполянського міського голови в установленому законом порядку.
Зазначимо, процес такого об’єднання пройшов тернистий шлях.

– Розпочиналось усе із прийнятого розпорядження міського голови від 20 жовтня 2016 року «Про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад», – пригадала заступник міського голови Марина Кулішова. – В перспективі у Шполянську ОТГ мали входити наступні населені пункти: Терешки, Ховківка, Сердегівка, Журавка, Лебедин і Кримки. Така об’єднана громада налічувала б більше ніж 24 тисячі населення із них 7 тисяч – сільського, а прогнозований бюджет складав би 62 мільйони гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x