Торік в області сума боргу із зарплати зменшилась на 3,2 млн грн

Торік в області сума боргу із зарплати зменшилась на 3,2 млн грн

Торік вдалося зменшити загальну суму боргу із заробітної плати на 3,2 млн грн. На 1 січня 2017-го вона становила 20,9 млн грн. Про це повідомив під час чергової тимчасової комісії ОДА з питань погашення заборгованості перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

– Протягом минулого року борг на економічно активних підприємствах вдалося зменшити на 7,3 млн грн, – сказав Віталій Володимирович. – Нині він становить 2,9 млн грн. Графік перевиконано більш ніж на 5 млн грн.

Упродовж 2016 року значно зменшено кількість підприємств-боржників. Якщо на 1 січня їх було 63, то на початок 2017 року – 36. З них 10 – економічно активні підприємства. На сьогодні борги із заробітної плати на цих підприємствах є лише в м. Черкаси, Городищенському та Драбівському районах. При цьому дотримано графіка та погашено борги в містах Ватутіне, Канів і Сміла.

Якщо проаналізувати заборгованість на підприємствах в розрізі форм власності, то протягом 2016 року значно зменшено борги на підприємствах комунальної та іншої форми – на 1,2 млн грн та 6,2 млн грн відповідно.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Шимчук під час засідання зазначив, що триває робота щодо ліквідації заборгованості на державних підприємствах «Черкаський консервний комбінат» та «Український державний науково-дослідний і проектний інститут легкої промисловості», а також на двох підприємствах комунальної форми власності: КП «Аеропорт Черкаси» та КП «Служба утримання будинків «Митниця».

– Торік ліквідовано заборгованість на таких підприємствах, як: ДП «Златодар» (м. Золотоноша), ДП «Рубін» (м. Умань), СКВП «Комунальник» (м. Сміла), ЗАТ «Проектно вишукувальний інститут «Київагропроект» (Жашківський район), – повідомив Олег Шимчук.

Робота тимчасової комісії з ліквідації заборгованості на підприємствах області продовжується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x