Близько сотні юних робототехніків змагалися сьогодні в Черкасах

Близько сотні юних робототехніків змагалися сьогодні в Черкасах

В обласному центрі вперше відбувається регіональний турнір FIRST LEGO League. Відкрив його голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Свої вміння учасники турніру демонструють у низці змагань – «Гра роботів», «Основні цінності», «Пліч-о-пліч із тваринами», «Сумо» та «Слалом». \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

– Про це ми лише мріяли два роки тому, коли почали впроваджувати пілотний проект із робототехніки в наших школах, – розповів очільник області Юрій Ткаченко. – І сьогодні, дивлячись на запал дітлахів, їхніх тренерів і батьків, переконався: він вдається. Маємо вже десять команд робототехніків – із Черкас, Золотоноші, Сміли, Єрок, Сигнаївки та інших міст і сіл. До речі, цей відбірковий турнір не лише Черкащина приймає вперше, він узагалі вперше відбувається поза межами столиці. Це – подія, яка об’єднала наших дітей довкола нових знань. Це – комбінація науки, високих технологій і освіти.

Близько сотні юних робототехніків змагалися сьогодні в Черкасах

Як зауважив голова Черкаської ОДА, проект із вивчення робототехніки й надалі поширюватимуть по школах області. Його реалізують завдяки співфінансуванню з обласного та місцевих бюджетів.

Нагадаємо, торік область долучилась і до міжнародної програми-конкурсу FIRST LEGO League. Її місія полягає в тому, щоби показати учням і вчителям світ науки і технологій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x