Проект «Спілкування» дарує позитив тим, кому за 70

Проект «Спілкування» дарує позитив тим, кому за 70

Корсунь-Шевченківська районна ветеранська організація здійснює цікавий соціальний проект для людей старшого віку, головна мета якого – піднести їх соціальний статус, зробити змістовнішим і цікавішим життя. Цей проект охоплює дітей війни та жертв нацистського режиму і здійснюється за підтримки німецького благодійного фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» (EVZ).

Перша у 2017 році зустріч з нагоди Різдвяних свят 27 січня зібрала майже три десятки людей, у минулому об’єднаних спільною роботою чи громадською діяльністю. Як, наприклад, колишні вчителі міської ЗОШ №2 Ніна Бобошко, Олександр Коноваленко, чи голови ветеранських організацій швейної фабрики та транспортно-експедиційної контори Надія Охріменко та Світлана Кузнецова.
«Заслужений відпочинок» − не привід сидіти перед телевізором вдома. Тому жоден не проігнорував нагоди зустрічі. А вона, завдяки керівнику проекту Тамарі Артамоновій, була і корисною, і приємною. Розпочалася із «блоку здоров’я». Тамара Федорівна виконала разом з присутніми комплекс лікувальних гімнастичних вправ за методикою О. Стрельникової, а потім ще й роздала всім довідковий матеріал для детального засвоєння вдома.

Тепло привітали трьох січневих іменинників. Їм керівник проекту подарувала жартівливі портрети у розкішному одязі середньовічної знаті. Потім згадали улюблені пісні своєї молодості, заспівавши їх разом з відомими зірками естради другої половини минулого століття. Були також конкурси, загадки – так званий «мозковий штурм», перевірка логічного мислення та кмітливості.
Враження від зустрічі були написані на обличчі кожного учасника, а керівника проекту питали про одне: коли наступна?

− З паличкою, недужа, але прийшла, бо знала, що спілкування з колишніми колегами, знайомими – це ліки від усіх хвороб і від старості. Вдячна раді ветеранів за турботу і хочу, щоб цей проект не закінчувався, − поділилась Ніна Луківна Бобошко.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x