ПСЕР схвалено виконкомом, слово — за сесією

ПСЕР схвалено виконкомом, слово — за сесією

Виконавчий комітет затвердив Програму соціально-економічного розвитку на 2017 рік.
Уже наступного тижня, під час сесії міської ради, документ, який регламентуватиме розвиток міста у найближчі роки, мають обговорити та затвердити депутати. Цього року бюджет розвитку Черкас складає 659 млн грн. ПСЕР до 2020 року передбачає виділення коштів на придбання комунальної техніки, освітлення вулиць, встановлення системи відеоспостереження, ремонт об’єктів вулично-транспортної мережі, підтримка електротранспорту та багато іншого. Вочевидь, сесійні баталії з розподілу бюджетного пирога будуть цікавими. Цікаво, що ПСЕР затверджується у Черкасах на три наступні роки. Черкаси першими в Україні переходять на програмно-цільовий метод планування бюджетних витрат. Місто планує із 2017 року змінити підхід до формування програм соціально- економічного розвитку (ПСЕР) в розрізі бюджету розвитку.

З урахуванням усіх пропозицій за ПСЕР проголосували всі члени виконкому, крім Дмитра Кухарчука (він утримався) та Романа Ганзевича (він проголосував «проти» запропонованого варіанту Програми).
Зокрема, у бюджеті розвитку запланували закупити обладнання для закладів охорони здоров’я на 28 млн грн. 25 млн грн планують витратити на будівництво Льодового палацу та облаштування відеокамер. Лише 2 млн грн – на придбання тролейбусів «секонд-хенд», 1,3 млн грн – на будівництво спортивного майданчика на березі Дніпра.
До речі, не всі члени черкаського виконкому погодились з запропонованим варіантом ПСЕР. Так, заступник міського голови Ігор Коломієць запропонував кошти виділені на облаштування пам’ятника «афганцям» перенаправити на облаштування майданчика для кросфіту, а кошти з внутрішньо дворових спортивних майданчиків перенаправили на ремонт спортмайданчиків у школах № 28, 34 та 32. На його думку, гроші, виділені на 24 школу, потрібно направити на ремонт пологового будинку №2.
Заступник міського голови Геннадій Шевченко запропонував виділити 1 млн грн на закупівлю автомобіля для багатодітної сім’ї Гуцало. Торік цьому завадили технічні причини.

Свої пропозиції до ПСЕР попросило внести КП «Дирекція парків», а саме 7 млн 250 тис грн на ремонт та реконструкцію скверу «Юність» та встановлення фонтану у парку Хіміків. КП «Черкаська служба чистоти» звернулось з пропозицією передбачити 200 тисяч гривень на закупівлю рушниць для відлову тварин.
– Вперше така програма розроблена терміном на три роки, — прокоментувала директор департаменту економічного розвитку Ірина Удод. — Через ПСЕР ми не просто демонструємо турботу міста про своїх громадян, але й отримаємо безумовний економічний зиск. Планування на три роки має ставити за кінцеву мету бажання назавжди покінчити з сумною традицією повертатись до проблем одного і того ж самого об`єкта протягом десяти років. Зрозуміло, якщо поставити по одному віконцю у кожній школі та буквально розпорошити бюджетний ресурс, то тут навіть 2 млрд грн із місцевої казни невистачить.

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x