Половина озимих на Уманщині у доброму стані

Половина озимих на Уманщині у доброму стані

Господарники району з осені заклали надійний фундамент для урожаю зернових: посіяно 20,9 тис. га озимої пшениці, 3 тис. га озимого ячменю.
Станом на 26 лютого 2014 року посіви озимих культур на площі 11,1 тис. га, що складає 46,7 % загальних посівних площ району, перебувають у доброму стані; на 12,8 тис. га (53,3%) – в задовільному стані.

Про це «Новій Добі» повідомили в управлінні агропромислового розвитку Уманьсокї райдержадміністрації.

Закуплено 8,8 тис. тонн мінеральних добрив, це 75,8 % від потреби на весь комплекс весняно-польових робіт. Використовуючи кожну погожу годину, механізатори виходять у поле для підживлення озимини. Наразі сільськогосподарські підприємства провели роботи з підживлення озимої пшениці на площі 5,5 тис. га, озимого ячменю – 0,5 тис. га. Крім того, підживлено озимий ріпак на 1,8 тис. га з посіяних восени 3,3 тис. га.

Готовність сільськогосподарської техніки на 26 лютого складає 96 %, технічні роботи з ремонту тривають.
Упродовж останніх років сільськогосподарські підприємства на 80-85 % оновили машинно-тракторний парк, що вплинуло на енергозбереження та дало економію паливо-мастильних матеріалів. Для проведення нинішнього весняного технологічного процесу потрібно 1 084 тонни дизельного палива, на сьогодні посівна кампанія забезпечена пальним на 67,3 %.

Господарства району мають належний запас насіння ярих зернових культур за рахунок власних ресурсів та укладання договорів на поставку гібридного насіння кукурудзи, соняшника від провідних вітчизняних та зарубіжних фірм. Це якісний матеріал не нижче другої репродукції.
Державна інспекція сільського господарства, відділ контролю якості насіння вже перевірили 96 % обсягу сировини для проведення посівної компанії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x