У черкаській мерії обговорювали, де бути повітряній скульптурі

У черкаській мерії обговорювали, де бути повітряній скульптурі

У приміщенні Черкаської міської ради відбулося засідання містобудівної ради, під час якого архітектори, дизайнери та громадські активісти визначали місце для розташування так званої балансуючої скульптури. Такі скульптури нині є дуже популярними у всьому світі. І як же ж Черкасам встояти від такої спокуси, тим більше, що її мають подарувати?! Як відомо, креативну скульптуру місту хоче подарувати компанія «Сатурн», із якою нещодавно було підписано меморандум про співпрацю. В одному з пунктів меморандуму було прописано і про таку можливість майбутнього підприємства, яке позиціонує себе як соціально-відповідальне. Під час наради фахівці враховували у своїх виступах − пропозиціях досвід інших країн, технічну зручність та безпеку місця розташування — наявність стін та опор, а також такий важливий фактор, як оглядовість.

У черкаській мерії обговорювали, де бути повітряній скульптурі

Як розповів головний архітектор міста Віталій Чернуха, ідею балансуючої скульптури керівник корпорації «Сатурн» хоче взяти з прикладу таких споруд авторства відомого польського скульптора Єжи Кендзьора. Саме тому під час наради продемонстрували зразки витворів саме цього творця.
Зібрання мало також визначитись не лише з формою та змістом майбутньої скульптури, а й з місцем її розташування. А запропоновано було кілька місць, де б ймовірно може розміститись повітряна скульптурний арт-об’єкт: біля обласної філармонії, у сквері за ОДА, на розі вул. Хрещатик і Б. Вишневецького, між Головпоштамтом і житловим будинком по вул. Б. Вишневецького, між правим і лівим крилом ЗОШ № 17, над входом до центрального стадіону, між будівлею РАЦСу і магазину «Фрагранс» та біля міської ради. Щодо останньої пропозиції, то тут не минулось без гумору. Адже залюбки тут можна було б «підвісити» у повітрі скульптуру інвестора, або чиновника з дипломатом, який йде до мерії чи «вилітає» з неї.

Як зазначив Віталій Чернуха, за результатами голосування буде підготовлено візуалізацію скульптури у визначених місцях і члени ради особисто відвідають їх „на натурі“, щоб ще раз вивчити доцільність встановлення втому чи іншому місці скульптури.
Попередньо члени архітектурно-містобудівної ради проголосували за варіанти встановлення арт-об’єкту біля мерії, скверу за ОДА, поряд з філармонією та на вході до Дитячого парку, а також у сквері «Юність».

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x