Фініки – для майбутніх мам і діабетиків

Фініки – для майбутніх мам і діабетиків

Людство здавна культивує фінікові пальми, адже їхні плоди надзвичайно корисні та поживні. Фініки вирощували предки сучасних арабів ще кілька тисяч років тому. Саудівська Аравія і досі є лідером з продажу цих солодких і корисних фруктів.

Для жителів України ці плоди є заморськими ласощами, а для жителів спекотних країн вони є «хлібом насущним», основою щоденного раціону. До того ж, у сушених плодах зберігаються всі поживні речовини. Мінеральні солі, білок, кальцій, вуглеводи, залізо, фосфор, пектин, ніацин і рибофлавін – ось що містять в собі фініки. Їхня калорійність – 274 ккал.
За своїми лікувальними, дієтичними і поживними властивостями фініки не поступаються злакам. Вони не містять холестерину і корисні всім без винятку. Фініки очищують всю травну систему, а якщо їх їсти натщесерце, то навіть виганяють паразитів із кишечника.
Важливо також те, що при цукровому діабеті солодкі фініки можна їсти. Та й узагалі, це хороший варіант для тих, хто з певних причин вирішив відмовитися від звичних солодощів.

Від усіх хвороб
Цілющі якості фініків відомі зі стародавніх часів:
• дають силу і витривалість,
• живлять кров,
• корисні при хворобах серця, фізичній втомі та авітамінозі,
• позитивно діють на мозок і зміцнюють імунітет.
Фініки радять їсти тим, у кого гіпертонія, анемія і хвороби легенів, підвищений ризик онкологічних захворювань. Фруктоза і глюкоза, що містяться в фініках, додають людині енергії на цілий день, зміцнюють м\’язи й кістки. Регулярне споживання фініків сприяє утворенню в кишечнику корисних бактерій. Щоденне меню, до якого входять фініки, сприяє енергійності, довголіттю й активній старості.

Для сильної і слабкої статі
Ці плоди надзвичайно корисні для чоловіків, адже покращують потенцію. Корисно їсти їх і жінкам: «цікаве становище» майбутньої мами іноді супроводжується перепадами настрою або навіть депресією. Для вагітних жінок фініки –незамінний продукт, адже вони нормалізують емоційний стан і зміцнюють м’язи матки, що дуже важливо для виношування плоду. Під час грудного вигодовування дитини також радять їсти фініки: так молоко насичується корисними речовинами, які необхідні для розвитку малюка.

Деякі рецепти здоров’я:
• Якщо приймати на ніч молоко, кип’ячене з п’ятьма фініками, то проблем з ранковим очищенням кишечника не буде.
• 5 фініків без кісточок потрібно замочити на ніч у склянці води. Вранці наступного дня змеліть фініки разом з цією ж водою в блендері і випийте. Цей чудодійний напій додасть енергії і життєвих сил.
• 2 ч.л. меду, змішані з двома подрібненими фініками, хороший засіб при болях в грудній клітці і прискореному серцебитті.
• Кісточки плодів не слід викидати відразу. Склянку кісточок залити чистою водою і залишити в 3-х літровій банці на ніч. Вода, настояна на цих кісточках, теж збільшує сили.
Користь фініків велика, але є і деякі протипоказання. Людям, у кого камені в нирках, або у кого часто болить голова, споживання цих плодів слід обмежити. А тим, хто має проблеми з травною системою, ці плоди будуть корисні тільки у вигляді компотів і киселів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x