Обласна влада контролюватиме виплати мінімальної зарплатні

Обласна влада контролюватиме виплати мінімальної зарплатні

При обласній державній адміністрації створено міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Очолив міжвідомчу групу перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

– Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» поняття мінімальної заробітної плати приведено у відповідність до європейської практики та міжнародних норм, – зазначив перший заступник очільника області Віталій Коваль. – Ви знаєте, що з січня цього року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1600 грн, мінімальна заробітна плата – 3200 грн, у погодинному розмірі – 19,34 грн. Практично всі райони мають фінансові ресурси для того, щоб виплатити усім працівникам мінімальну зарплату. Втім нині стоїть питання врегулювання, зокрема, на державному рівні, питання методики розрахунку зарплати, аби не допустити так званої «урівнялівки» працівників.
За словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Олега Шимчука, основною метою робочої групи є проведення моніторингу виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати. Окрім того, забезпечення оперативного реагувати на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав.

Моніторинг щодо виплати роботодавцями мінімальної заробітної плати здійснюватиме головне управління Пенсійного фонду спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби в області. Узагальнену інформацію опрацьовуватиме Департамент соціального захисту населення та направлятиме до Міністерства соціальної політики України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x