Торік більше тисячі бійців пройшли медичну реабілітацію в обласному госпіталі

Торік більше тисячі бійців пройшли медичну реабілітацію в обласному госпіталі

Майже 6 тисяч атовців перебуває під наглядом лікарів лікувально-профілактичних установ Черкащини. Серед них учасники бойових дій та інваліди війни. Про це повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я обласної адміністрації Олег Найдан.

Він зазначив, що торік понад 90 % учасників АТО пройшли профілактичні медогляди. За результатами проведеної диспансеризації, бійцям оформлюють довідки для одержання санаторних путівок (форма № 070/о), а ще визначається потреба в медичній, фізичній та психологічній допомозі. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

За інформацією заступника начальника управління, на базі лікувальних установ Черкащини для стаціонарного лікування бійців розгорнуто 702 спеціалізованих ліжка.

– Зауважу, торік в лікувальних закладах зареєстрували майже 4 тисячі звернень від атовців за медичною допомогою, у стаціонарі пролікували близько 1,7 тисячі, – сказав Олег Найдан. – Між тим, Центр реабілітації учасників АТО, що на базі обласного госпіталю, протягом 2016 року прийняв на медичну реабілітацію 1052 бійці, зокрема понад 800 демобілізованих. Також, за потреби, фахову психологічну допомогу атовцям надають з півсотні спеціалістів психологічної служби медичних установ Черкащини.

Олег Володимирович наголосив, що фінансування видатків для пільгових категорій населення медичним забезпеченням здійснюється в межах коштів, виділених установам охорони здоров’я на відповідний бюджетний період – без виділення окремих видів пільгових категорій. Так, сума фінансування пільгового забезпечення ветеранів війни та учасників АТО ліками торік становила 1 млн 378 тис. грн. У 2015-му сягала дещо більше 800 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x