Останній день сплати екологічного податку за IV квартал 2016 року – 17 лютого поточного року

Державна податкова інспекція у м. Черкасах повідомляє, що з 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України від 20 грудня 2016 року № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», яким внесено зміни до Податкового кодексу України.
Зокрема, викладені у нових розмірах і порівняно з діючими у 2016 році збільшені на 12 відсотків ставки екологічного податку, що визначені пунктами 243.1 − 243.4 статті 243 Кодексу. Таким чином, збільшені ставки повинні застосовуватися платниками податку при обрахуванні податкових зобов\’язань за об\’єкти оподаткування, що виникли з 1 січня 2017 року.

Статтею 250 Кодексу для екологічного податку визначено базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу.
Відповідно до пункту 250.2 статті 250 Кодексу платники податку складають податкові декларації за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03.09.2015 за № 1052/27497, та подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації:

– за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об\’єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об\’єктах − за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об\’єктів;
– за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад установлений особливими умовами ліцензії строк − за місцем перебування платника на податковому обліку у контролюючих органах.
Граничним терміном подання податкових декларацій та сплати податкових зобов\’язань з екологічного податку за IV квартал 2016 року є 9 лютого 2017 року, а останнім днем сплати податку − 17 лютого 2017 року.

Якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник екологічного податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об\’єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов\’язаний подавати Декларації відповідно до вимог Кодексу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x