Підприємці – платники єдиного внеску мають відзвітувати не пізніше 9 лютого

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує, що платниками єдиного внеску відповідно до пункту 4 частини першої статті 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464) є фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.

Платники єдиного внеску зобов’язані подавати звітність з єдиного внеску за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки, порядку та за формою, визначені законодавством (п. 4 ч. 2 ст. 6 Закону № 2464).
Граничний термін подання Звіту за 2016 рік фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, – 9 лютого 2017 року.
Відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435:

фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають самі за себе Звіт згідно з таблицею 2 додатка 5;
фізичні особи-підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування самі за себе формують та подають Звіт згідно з таблицею 1 додатка 5;
фізичні особи-підприємці, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування, формують та подають до фіскальних органів один Звіт з наявним титульним аркушем, який включає дві таблиці: таблицю 1 та таблицю 2 додатка 5.

Наголошуємо, що відповідальним за правильність та достовірність заповнення Звіту є страхувальник. Звіт, складений з порушенням вимог Порядку (наказ Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435), у тому числі без обов\’язкових реквізитів, та поданий без всіх необхідних таблиць, не вважається Звітом і вважається таким, що не подавався.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x