Кам’янську міськраду зобов’язали відшкодувати дитині вартість харчування у школі

Кам’янську міськраду зобов’язали відшкодувати дитині вартість харчування у школі

У середу, 01 лютого, ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ задоволено вимоги прокурора та зобов’язано Кам’янську міську раду сплатити в повному обсязі дитині, позбавленій батьківського піклування, гроші за харчування у дошкільному навчальному закладі. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Прокуратура з’ясувала, що всупереч вимогам ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», Кам’янською міською радою упродовж 2014-2016 років з дитини, позбавленої батьківського піклування, безпідставно стягувалися кошти за її харчування в дошкільному навчальному закладі. Вказані порушення стали підставою для звернення прокуратури до суду з відповідною заявою та захисту прав неповнолітнього.

Попри те, що у 2016 році рішенням районного суду вказану вище позовну заяву керівника прокуратури було задоволено, Кам’янська міська рада, не бажаючи повертати безпідставно отримані кошти, оскаржила судове рішення до суду апеляційної інстанції. Тож, справа розглядалася судами різних інстанцій і лише за принципової позиції прокуратури Черкаської області, яка внесла касаційну скаргу, судом касаційної інстанції остаточно поставлено крапку та поновлено майнові права дитини соціально незахищеної категорії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x