Самовільно встановлений квітковий павільйон біля драмтеатру вирішено прибрати

Самовільно встановлений квітковий павільйон біля драмтеатру вирішено прибрати

Таке рішення ухвалив виконком Черкаської міської ради на позачерговому засіданні 2 лютого. Члени виконкому були одностайні у думці − ТС (тимчасові споруди) не повинні псувати зовнішній вигляд міста та мати відповідні дозволи на їхнє розміщення. Тому має бути демонтованим. Нагадаємо, що у зв’язку з роботами по ремонту театру, квітковий павільйон, що заважав їх проведенню, було перенесено на інший бік на зелену зону. Реакція громадськості була миттєва. У мерії теж обурились на таку самодіяльність з боку підприємця-власника павільйону Петра Чернявського. Той пояснив такі свої дії тим, що вирішував питання з обласною радою, адже споруда драматичного театру знаходиться в обласній комунальній власності.

Трохи згодом Петро Чернявський у соціальній мережі Фейсбук знову почав розвивати тему демонтажу свого павільйону.
«Якби влада з самого початку чесно роз’яснила людям, що МАФи встановлені тимчасово. не більше ніж на місяць, після чого підприємці повністю відновлять зелену зону, тоді було б менше непорозумінь і зайвих емоцій. Ми подали десяток різних клопотань, але влада рік ними займається і закінчується все відписками. Рішення просто не приймаються. Бізнес загнали в глухий кут: «Приберіть МАФи, бо заважають ремонту!», а куди тимчасово прибрати?! (Ми не наполягалина самому центрі міста)», — прокоментував подію Петро Олексійович та додав наступне, зазначивши, що його влада «відкрито провокує». «Деякі журналісти та активісти замість того, щоб підтримати малий бізнес не на словах, а на ділі, допомагають владі його знищити. Повторюсь, ми через місяць не лише все приберемо (ми ж добре розуміємо, що там не місце МАФам), а й повністю оновимо ландшафт. Але зауважу — люди важливіше, ніж трава. Траву вони не їдять, тому відновлять. А в час, коли 80% населення вже економлять на їжі, коли не має чим виплатити пенсії та зарплати, закривати десятки робочих місць − це не безглуздя, а злочин. І це приведе до серйозного супротиву підприємців (не виключено, з шинами і бензином)».
На цей меседж хутко відреагував голова благодійного фонду «Черкаський драмтеатр» Олександр Гуменний, адресував свої думки на адресу підприємця.

«Не варто розказувати, як все є за кордоном, бо не тільки Ви там були і все бачили! — звернувся до Петра Чернявського громадський активіст. — Навіть по всій Україні не має такої навали різних забудов та МАФів навколо театрів, як у Черкасах, не кажучи вже про закордонні театри, які я особисто бачив і в Голандії, і Бельгії, і Німеччині, і Фінляндії, і Македонії та Румунії, навіть Бразилії. Скрізь навколо театрів достатньо вільного простору. А що б знайти квіти чи сувеніри, то треба ще постаратися та побігати, пошукати їх! Там як раз людей дуже хвилює те, який зовнішній вигляд мають їх міста, тим більш центри міст. Вільна зона алей, фонтанів та культурного відпочинку навколо театральних будівель − ось що є пріоритетним в інших містах Європи та України і я бачив це на власні очі! І я не вірю, що в усіх Черкасах не знайшлося місця для перенесення вашого квіткового павільйону для збереження робочих місць, тому не варто розказувати, що хтось примушує вас на завжди закрити свій павільйон, звільнивши робітників! Перенесіть його в інше місце і не займайтеся популізмом!»

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x