На Шполянщині рятувальники нагадали селянам про правила безпеки

На Шполянщині рятувальники нагадали селянам про правила безпеки

Як правильно влаштувати піч, яких правил безпеки необхідно дотримуватися при експлуатації газових та електричних приладів, ці та інші рекомендації надали громадянам співробітники Шполянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області, які 2 лютого з профілактичним рейдом відвідали село Журавка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Озброївшись інформаційними листівками, рятувальники разом з місцевими волонтерами завітали чи не до кожного будинку села та дізналися, наскільки господарі обізнані в правилах безпеки життєдіяльності та чи дотримуються їх у побуті.

Як показав профілактичний рейд, більшість селян відповідально ставляться до власної безпеки та безпеки своїх домочадців, дотримуючись усіх вимог правил безпеки при експлуатації пічного опалення.

«Майже в кожному будинку, де є піч, перед топковим отвором знаходиться металевий лист, горючі матеріали біля печі відсутні. Господарі вчасно трусять сажу та стежать за тим, щоб на димоході не з`являлися тріщини», – розповів провідний інспектор Шполянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Владислав Бухтій.

Оглянувши в домогосподарствах опалювальні прилади, а також електричне господарство, рятувальники та волонтери нагадали мешканцям правила пожежної безпеки в побуті, вручили пам’ятки та листівки, які дозволять краще знати основні вимоги до безпечної експлуатації приладів опалення під час зимового періоду.

Також співробітники Служби порятунку звернулися до кожного з батьків із проханням навчати своїх дітей правилам пожежної безпеки. Селяни висловили задоволення увагою, яку приділяють їхнії безпеці фахівці ДСНС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x