«Квіти Опішні» тепер у музеї… краєзнавчому

«Квіти Опішні» тепер у музеї… краєзнавчому

Нещодавно черкащани та гості міста мали можливість відчути красу творінь відомої майстрині ручної вишивки Тетяни Дубовець. Майстриня презентувала виставку робіт «Квіти Опішні», над якою працювала кілька років. Відомо, що на створення колекції авторку надихнула поїздка до Національного музею українського гончарства в Опішному, а ще фондова колекція Черкаського обласного краєзнавчого музеюв рамках проекту «Від традиції до сучасного стилю».

«Квіти Опішні» тепер у музеї… краєзнавчому

Лише через півтора року захоплення майстрині розписами керамічних виробів фантастично трансформувалося в орнаменти на хустках.
− Сучасні та колоритні, вони є окрасою не лише експозиційних площ, а перш за все, комплексів жіночого та дівочого одягу, − вважають спеціалісти музейного закладу. − А відтепер ще й окрасою фондової колекції обласного краєзнавчого музею, бо Тетяна Дубовець подарувала нам копію хустки, яка була представлена на її персональній виставці у Черкаській галереї мистецтва. Приємно, що створити хустку з Деревом Життя надихнув майстриню один із найперших експонатів, що потрапив до фондів музею – куманець кінця ХІХ століття. І тепер орнамент на куманці, отримавши нове життя, красується на стильній хустці та радуватиме й спонукатиме до нових пошуків не одне творче покоління майстрів різних напрямків. Наші ж фонди є і залишаються не лише предметом досліджень науковців, а й джерелом пошуку для творчих особистостей.

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x