Про дитячу книжку Анни Григорович надходить чимало позитивних відгуків

Про дитячу книжку Анни Григорович надходить чимало позитивних відгуків

Торік побачила світ книжка дитячої письменниці Анни Григорович «Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика і Насті». Це історія про особливих дітей. Головні персонажі – це хлопчик з ДЦП і дівчинка з аутизмом. − Коли я писала цю книжку, ставила перед собою ціль принести в цей світ більше добра, щоб кожен із нас задумався про особливих людей, які живуть поруч. Треба бути добрішими. А для цього дітей потрібно виховувати, навчати доброті змалечку, звертати увагу на чужу біль, намагатись роботи добро для своїх рідних, близьких, друзів, сповідувати біблейські принципи, − розповідає авторка.

Про дитячу книжку Анни Григорович надходить чимало позитивних відгуків

Книжка була видана за рахунок міського бюджету, а саме за кошти гранту в області культури, який виграла письменниця. Видання вийшло накладом 1000 примірників і її розповсюдили по школах та бібліотеках Черкас. Після того, як школярі ознайомилися з новою книжкою, письменниця провела низку презентацій у навчальних закладах. Значну частину видання було передано в санаторій «Руська Поляна».

− Книжка дуже подобається дітям і справляє на них позитивне враження, її цікаво читати. У мене є багато хороших відгуків про видання й мене як авторку не може це не радувати, − ділиться Анна Григорович. − Це те, чого хоче досягти кожен письменник.

Про дитячу книжку Анни Григорович надходить чимало позитивних відгуків

Ось як про книжку «Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика і Насті» відгукуються ті, хто її прочитав.
«Пригодницький жанр твору вже привертає до себе увагу, адже діти (та й дорослі) дуже люблять читати про різноманітні пригоди та ще й зі щасливим закінченням. А от за обрану тему автор заслуговує окремих слів подяки. Не секрет, що в художній літературі знайдеш небагато творів, присвячених людям (дітям) з обмеженими можливостями. А тут одразу Анна Григорович, по-перше, наголошує, що такі діти живуть серед нас, по-друге, ці діти, нехай із фізичними вадами, але ж мають велике серце, відчувають так, як повноцінні члени суспільства, і по-третє, автор не просто констатує факт існування такої проблеми в нашому житті – Анна Володимирівна вказує на шляхи її вирішення: в цьому творі − це іпотерапія («лікар» – безмежно добра конячка Камелія) для діток з ДЦП і аутизмом.
Я як бібліотекар рекомендую книгу не тільки для наших юних читачів, це – чудовий твір для сімейного читання».
Інна Миколаївна Косенко, головний бібліотекар відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей

Про дитячу книжку Анни Григорович надходить чимало позитивних відгуків

«Чарівні пригоди конячки Камелії» – це казка, в яку віриш, казка, в яку поринаєш, казка, яка захоплює… Ми звикли бачити довкілля «дорослими» очима, проте завдяки Анні Григорович перед нами розкривається інший світ – Камелії, Пончика, Насті, Дмитрика. Мандруємо разом із ними на Місяць, запалюємо маяк Надії… і відтягуємо подумки мить сходу сонця, коли розвіюються чари конячки над хлопчиком. Жалість – найменше, що потрібно особливим дітлахам. А Дмитрик та Настя – не хворі. Вони чарівні. І справжні. Адже «Пригоди конячки Камелії» – це казка, в яку віриш!
Одного разу на засіданні літературної студії при Черкаській школі №18 запитала у дівчат, з яким черкаським письменником хотіли б зустрітися. Інна Чернишова з 5-го класу без роздумів вигукнула: «З Анною Григорович!» І почала переповідати історію незвичної конячки. Як виявилося, із творчістю казкарки знайомі чимало учнів! Однокласники нещодавно узяли у шкільній бібліотеці книжки про Камелію та зоряних діток».
Лідія Миколаївна Колеснік, учитель образотворчого мистецтва, керівник студії народного мистецтва та літературної творчості «Досвітки» Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №18

Про дитячу книжку Анни Григорович надходить чимало позитивних відгуків

«На мою думку, цей твір настільки багатогранний, що його можна читати безліч разів, щоразу відкриваючи для себе щось нове і кумедне як в пригодах Пончика так і мокрої Насті. А пригоди зоряного хлопчика Дмитрика (чи навіть маленька згадка про нього) змушують затамувавши подих читати далі, радіючи, що в житті дитини сталася така чудасія».
Тетяна Пилипівна Січкар, класовод 2-А класу Черкаської спеціалізованої школи № 3

«Книга мені неймовірно сподобалась. Я читаючи її ніби дивилась кіно і дуже переживала за героїв. Сумувала спочатку з Пончиком, а потім сміялася з його винахідливості, мене дуже смішила мокра Настя з її дивним відношенням до вьсого на світі. А найбільше хотілося б щоб у кожної дитини була власна конячка Камелія».
Вероніка Розіна, учениця 2 класу Черкаської спеціалізованої школи №3

Про дитячу книжку Анни Григорович надходить чимало позитивних відгуків

«Хочу поділитися своїми враженнями від прочитаної книги. Я взагалі не дуже люблю читати, мені більше подобається грати у футбол. Але книгу Анни Григорович «Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика й Насті» прочитав за три дні. Я спочатку думав, що ця книжка для дівчат, але хлопцям вона теж цікава. Хочу в майбутньому стати спортсменом, а для цього треба багато тренуватися і не боятися труднощів. Мені найбільше сподобалася Камелія, тому що вона теж не боялася труднощів, вона, не зважаючи на фізичні вади, зробила блискучу спортивну кар\’єру. Мабуть, тому, що вона повірили у себе і у неї була мрія. У мене також є мрія, але про неї я нікому не кажу, це моя таємниця».

Назар Шелестовський, 4-Б клас ЗОШ №5

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x