Неподалік Золотоноші перекинулася вантажівка зі сміттям

Неподалік Золотоноші перекинулася вантажівка зі сміттям

Учора поблизу золотоніського кільця перекинулася вантажівка, яка везла сміття зі Львова до Дніпра. Пригода трапилася серед ночі. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Про все».

Фото – Ірини Васюри

Як розповів головний інженер Золотоніської ДЕД Облавтодору Олександр Савісько, вантажівка руху транспорту не заважає. Вирішується питання, що з нею робити.

– Машина перекинулася десь за 200 метрів від кільця, у напрямку Черкас. За словами водія, він зупинився на узбіччі випити кави, але машину знесло і вона перекинулася на правий бік. Можливо, надмірно взяв у бік узбіччя. Машина везла 20 тонн сміття. За документами, перевозили його зі Льова до Дніпра. Сміття частково висипалося із машини, але проїзду іншого транспорта не заважає. Наразі вирішується питання, що з ним робити далі, – говорить Олександр Савісько.

За словами речника ГУНП в Черкаській області Дмитра Грищенка, зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтями 15 та 239 Кримінального кодексу (замах на забруднення земель). Санкція передбачає штраф до 200 неоподаткованих мінімумів.

Варто додати, що окрім вантажівки, яка перекинулася, зі сміттям їхала ще й інша машина. Наразі вона стоїть на золотоніському КПП.

Водночас на ситуацію відреагували і в екологічній інспекції Черкащини. Там побачили порушення вимог поводження з відходами під час їхнього транспортування. За цим фактом складено адміністративний протокол за статтею 82, що передбачає штраф від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x