Студентська рада області обговорила план дій на 2017 рік

Студентська рада області обговорила план дій на 2017 рік

Сьогодні в Черкаському Державному технологічному Університеті відбувся круглий стіл. Участь в заході взяли голова обласної Студентської ради при Черкаській ОДА Альона Бойко голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодий Народний Рух» Андрій Рибалко та представники Управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

Учасники обговорили і затвердили план дій Студради на 2017 рік, в якому основними напрямками обрали національно-патріотичне виховання, благодійну діяльність та грантову роботу. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Управління освіти і науки ЧОДА.

Студентська рада області обговорила план дій на 2017 рік

− Цьогоріч ми хочемо активізувати роботу студентського самоврядування в секторі національно патріотичного виховання адже саме студентська молодь є цільовою аудиторією програм національно-патріотичного виховання. Також ми маємо докласти зусиль для розширення студентської благодійної діяльності, що є доброю традицією обласної Студради, – зазначила голова обласної студентської ради Альона Бойко.

− Сьогодні функціонування самоврядування наших навчальних закладів можна частково забезпечити за допомогою проектної діяльності. Ми часто маємо проблему, що реалізація наших ідей і ініціатив гальмується нестачею ресурсів, тому грантова діяльність може частково вирішити це завдання, – говорить заступник голови Студради області Юлія Нечипоренко.

Голова Молодого Народного Руху Андрій Рибалко поділився з студентами інформацією про стан молодіжної політики в Черкаській області.
− Молодий Народний Рух провів дослідження стану молодіжної політики в різних регіонах України. Нами проаналізовано фінансування потреб молоді в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській та Черкаській областях. У Черкаській області молодіжну політику ефективно реалізує комунальна установа «Черкаський обласний молодіжний центр» із власним штатом. Стосовно видатків з бюджету на реалізацію державної політики в молодіжній сфері, то варто зазначити що в 2017 році вони збільшили з 652 тисяч грн до 1 млн. 118 тисяч З розрахунку на одну людину це 3,22 грн в рік. Показник досить не поганий в порівнянні з Івано-Франківськом де цей показник 1.74 грн. В цілому в Черкаській області державна політика в молодіжній сфері проводиться на належному рівні, хоча є простір для розвитку, – зазначив Андрій Рибалко.

Також голова Молодого Народного Руху відмітив активність ЧДТУ у закупівлях через систему Прозоро, що свідчить про відкритість та прозорість бюджетної політики закладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x