У воді каналу в селі Єлизаветівка бракує кисню

У воді каналу в селі Єлизаветівка бракує кисню

Складна ситуація склалася на підвідному та дренажному каналі поблизу насосної станції РУВР села Єлизаветівка Черкаського району. На момент перевірки екоінспекторів 1 лютого насосна станція не працювала, рівень води в каналі низький, рівень розчиненого кисню у воді становив 1,5-3,2 мг/дм3 при нормі не менше 4,0 мг/дм3. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

В умовах дефіциту кисню, який іде на окислення органічних речовин, масово гине риба та інші живі організми з послідуючим гниттям, про що свідчить проведений гідрохімічний аналіз.

Рівень розчиненого кисню у воді становив 1,5-3,2 мг/дм3 при нормі не менше 4,0 мг/дм3

Скиди підприємств у дані канали відсутні. Випуску стічних вод в поверхневий водний об\’єкт у ДП «Перемога Нова» немає. Після очищення на власних очисних спорудах вони відводяться на поля фільтрації, які розташовані на відстані 2 км 300 м від підвідного та дренажного каналу, про що свідчить карта-схема.

За даним фактом інформацію направлено до управління ДСНС в Черкаській області, регіонального управління водних ресурсів, управління водного господарства та до Черкасирибоохорони щодо вжиття заходів реагування в межах повноважень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x