Цього року планують закупити 370 комп’ютерів для черкаських шкіл

Цього року планують закупити 370 комп’ютерів для черкаських шкіл

Голови районів та міст повинні взяти під особистий контроль питання доступу навчальних закладів до швидкісного Інтернету. На цьому наголосив під час координаційної наради перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. Він зауважив, використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі має стати системним процесом та засобом забезпечення успіху інноваційних, опорних та в цілому всіх навчальних закладів Черкащини. На часі – створення електронних платформ для поширення електронних підручників і навчальних курсів для школярів і педагогів. Відповідно швидкісний Інтернет та сучасна комп’ютерна техніка є необхідністю. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Нагадаємо, до 2021 року продовжено дію та внесено зміни до обласної Програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків». У межах неї торік вдалося придбати для навчальних закладів 4 лінгафонних кабінети, 815 комп’ютерів, зокрема 7 навчальних комп’ютерних комплексів. Цього року планують придбати ще 370 комп’ютерів та 6 лінгафонних кабінетів. Окрім цього, минулого року Міністерство освіти і науки України передало школам комп’ютери, що були надані нашій державі Китайською Народною Республікою відповідно до угоди між Урядами КНР і України. Черкащина отримала 739 нових комп’ютерів. В області їх розприділили згідно з потребами загальноосвітніх навчальних закладів.

– Технічні характеристики і програмне забезпечення комп’ютерів, що отримали навчальні заклади, досить сучасні, – наголосив Віталій Коваль, – а тому є всі підстави трансформувати навчальні програми для упровадження їх на базі інноваційних та опорних шкіл області. Відтак уже сьогодні навчальні заклади мають бути стовідсотково забезпечені швидкісним Інтернетом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x