Майже 8 тисяч безробітних Черкащини пройшли професійне навчання

Майже 8 тисяч безробітних Черкащини пройшли професійне навчання

На цьому наголосив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. Він відзначив, що організація та проведення професійного навчання клієнтів служби зайнятості під кадрові замовлення роботодавців є однією з дієвих традиційних послуг служби зайнятості, інформують в ОЦЗ.

Загалом професійно-технічна освіта області, у цілому, відповідає потребам роботодавців. Адже в регіоні стабільно існує попит на професії верстатника деревообробних верстатів, водія навантажувача, електрогазозварника, кухаря, манікюрника, кравця, оператора котельні, машиніста (кочегара) котельні, тракториста-машиніста, перукаря, швачок.
– Серед вакансій, які подають роботодавці регіону майже дві третини становлять робітничі професії. Також підвищеною потребою серед наших роботодавців користуються особи, які володіють не лише високим професійним рівнем, а й мають суміжні професії, можуть виконувати різнопланову роботу. Особливо це актуально для невеликих компаній. Минулого року майже 8 тис безробітних регіону пройшли відповідне професійне навчання, його організація під конкретні замовлення роботодавців сприяла тому, що 98 % після закінчення навчання одразу отримали роботу, – наголосив Григорій Дендемарченко.

Фахівці служби зайнятості вивчають потреби роботодавців на перспективу. У кожному центрі зайнятості володіють інформацією стосовно змін, які передбачаються на підприємствах міста чи району в найближчий рік. Це дозволяє, за відсутності підходящих претендентів на перспективні вакансії, підготувати спеціалістів, які будуть відповідати потребам роботодавця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x