Помірне голодування – корисне

Помірне голодування – корисне

Під час голодування клітини людського тіла починають самоочищуватися. Автором цього відкриття став японський дослідник Йосінорі Осумі. Інакше кажучи, запускається процес, який має назву «автофагія»: клітини починають «поїдати» свої ж відходи. Таким чином, організм очищується.

Від злагодженої роботи автофагії залежить схильність людини до різноманітних хвороб.
Кажучи простою мовою, автофагія – це «генеральне прибирання сміття» у клітинах організму. «Сміття» накопичується в процесі життєдіяльності клітин – це старі молекули та органели. Якщо процес «генерального прибирання», автофагії, порушується, то клітина стає вразливою та може зникнути. Це призводить до розвитку хвороб. Наприклад, існує версія, що саме порушення автофагії «запускає» розвиток хвороби Альцгеймера.
Розуміння процесу автофагії може дати вченим інструмент для лікування цієї та подібних хвороб. Саме за вивчення процесу «генерального прибирання в клітинах» Йосінорі Осумі і отримав торік Нобелівську премію в галузі фізіології та медицини.

Сьогодні вчені вже виявили деякі речовини, що сприяють запуску програми автофагії. Зокрема, одну з них містить шкірка винограду та, відповідно, сухе червоне вино. Недарма цей напій здавна відомий своїми цілющими властивостями (звичайно, при помірному споживанні).
Учені також прийшли до висновку, що автофагія запускається голодуванням. Ось чому короткочасне голодування та розвантажувальні дні сприятливо впливають на організм.
Дослідження автофагії відкриває нові можливості для розробки засобів та методів для зміцнення здоров’я людей, продовження їх життя, лікування хвороб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x