Зимові хитрощі водіїв

Зимові хитрощі водіїв

✓ Проблема більшості автомобілістів взимку – обмерзання вікон. Щоб не відчищати щоранку кригу зі скла, зробіть власний спрей для вікон. Змішайте оцет з водою у співвідношенні 3:1. Ця суміш запобігатиме утворенню крижаної кірки на склі.
✓ У разі, якщо ваш автомобіль застряг у сніговій пастці і немає кому вам допомогти звільнитися, можете використати килимки вашого автомобіля. Просто покладіть їх під колеса – це надасть автомобілю додаткового зчеплення з дорогою.
✓ Для того, щоб завжди тримати вікна вашого автомобіля чистими, особливо в період відлиги, зробіть власний зимовий склоомивач. Для виготовлення 100 г такого розчину вам потрібно: 50 г спирту, 25 г води та 25 г миючого засобу.
✓ Щоб запобігти примерзанню двірників до лобового скла, добре змочіть ганчірку спиртом і протріть нею леза двірників.
✓ Використовуйте зубну пасту для очищення фар. Вона допоможе позбутися грязьового нальоту на склі, що гарантовано поліпшить видимість. Але не використовуйте відбілювальну пасту, адже в ній є речовини, які зашкодять поверхні скла фари.
✓ Нанесіть на фари тонкий шар звичайного воску. Це захистить їх на декілька тижнів від води та снігу. Увага! Робити це можна лише в теплі.
✓ Перед тим, як ставити автомобіль на стоянку на ніч, відкрийте всі дверцята і дозвольте салону охолонути. Це допоможе вам на ранок уникнути проблеми запотівання скла зсередини.
✓ Ввечері, перш ніж поставити машину на стоянку, навіть під час мокрого снігу, протріть скло і покладіть на нього старе простирадло. Вранці знімете простирадло зі снігом, а скло буде чистим і без льоду.
✓ Щоб уникнути обмерзання зовнішніх дзеркал, на ніч можна замотати їх у поліетиленові пакети.
✓ У сильні морози перед запуском двигуна на хвилину включіть дальнє світло фар. Це допоможе акумулятору швидко «прокинутися».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x