На Черкащині визначено лауреатів двох премій

На Черкащині визначено лауреатів двох премій

Склалося так, що на лютий припадають дні народження письменників-уродженців Черкащини, на честь яких установлено літературні премії – імені Олекси Влизька та імені Михайла Масла.

Драбівською районною радою та держадміністрацією за підтримки Черкаської обласної письменницької організації відновлена літературна премія імені М. Масла, яка присуджується за високохудожні твори про українське село, сільську природу, людину села, працю на землі. У 2016 році лауреатами премії названо відомих поетів – Шевченківського лауреата з Чернігова Дмитра Іванова за збірку поезій «Родинний вітер» і поетесу з Черкащини Валентину Коваленко за книгу «зібраних» поезій «Приворот-зілля».

Шполянська ж районна влада присуджує літературну премію імені Олекси Влизька, коріння роду якого з місцевого села Сигнаївка. Премія присуджується за високохудожні твори, творче експериментаторство в них. Лауреатом Влизькової премії за 2016 рік визнано відомого письменника і громадського діяча, уродженця Шполянщини Михайла Слабошпицького за книгу «Велика війна 2014».
Щиро вітаємо лауреатів і зичимо нових творчих звершень.

Володимир Поліщук, професор, член НСПУ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x