На Катеринопільщині вжиті заходи з недопущення поширення АЧС

На Катеринопільщині вжиті заходи з недопущення поширення АЧС

У Катеринопільському районі вжиті вичерпні заходи щодо ліквідації та недопущення поширення АЧС на інші території області. Про це повідомили під час проведеного в ОДА засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. У районі, як відомо, нещодавно виявили випадки африканської чуми свиней, зокрема в ФГ «Новоселиця». Комісію в обласній адміністрації провів перший заступник очільника області Віталій Коваль. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Нагадаємо, у ФГ «Новоселиця» днями повідомили про загибель двох свиноматок з підозрою на АЧС. Відповідно до результатів дослідження патологічного матеріалу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 7 лютого, діагноз на африканську чуму свиней підтвердився. Станом на 7 лютого в господарстві утримувалось 1101 свиня.
У ході засідання до обговорення долучились усі відповідальні служби та визначили основні завдання щодо стабілізації епізоотичної ситуації, зокрема в Катеринопільському та ближніх районах. Порушили питання заборони торгівлі живими свиньми на ринках у зонах захисту та нагляду, встановлення збитків та витрат, пов’язаних із ліквідацією наслідків спалаху АЧС, забезпечення належного функціонування ветеринарно-поліцейського посту при в’їзді та виїзді з осередку АЧС, контролю на автошляхах області, ліквідації стихійної торгівлі.

– Аби подібні ситуації не впливали на економічний потенціал області, маємо тримати під особливим контролем питання недопущення поширення африканської чуми, – наголосив Віталій Коваль. – Відповідально до цього повинні поставитись очільники районів, керівники ж господарств – посилити заходи безпеки на об’єктах, щоб попередити появу та подальше розповсюдження хвороби.
Віталій Володимирович звернувся до керівників міст і районів, щоб протягом тижня вони на місцях провели наради з відповідними сільгоспвиробниками та товариствами з метою посилення рівня інфекційної та в цілому екологічної безпеки на підприємствах і не допустити виникнення таких випадків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x