Городищани вшанували визволителів

Городищани вшанували визволителів

10 лютого на Пагорбі Слави відбувся мітинг-реквієм «Невмируще сяйво подвигу» до 71- річниці визволення Городищини від фашистських загарбників. У заході взяли участь голова райдержадміністрації Інна Ус, заступник голови районної ради Микола Панчишин, міський голова Володимир Мирошник, ветерани, представники трудових колективів, громадськість.

Про це «Нова Доба» дізналася в Городищенській РДА.

«71 рік минув від того далекого зимового дня, коли перші бійці Радянської Армії з’явилися на околиці нашого рідного міста, – зауважив під час виступу міський голова Володимир Мирошник. – 10 лютого 1944 року довгоочікуване визволення прийшло на городищенську землю. Ця важлива дата – добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував місто у повоєнні роки. Дорогі ветерани, саме вам нинішнє й майбутнє покоління зобов’язані життям, а наша Вітчизна своїм існуванням. Доземний уклін і безмежна шана вам за все, що довелось пережити, винести і звершити.
Городищани вшанували визволителів
У цей величний день ми низько схиляємо голови перед братською могилою, де сплять вічним сном більше трьохсот воїнів, які загинули, визволяючи наше місто від фашистських загарбників. Тяжкі часи переживала Україна, тяжко доводиться нам і нині, країна перебуває фактично в стані неоголошеної війни. Прикро те, що багато років тому наші батьки й діди визволяли рідну землю від фашистів. Зараз нашим воїнам-героям доводиться захищати Батьківщину від іншого агресора».

У своєму виступі голова районної організації ветеранів Сергій Каюкін наголосив: «Двічі фашистська чума пройшла по нашій землі, завдаючи величезних втрат у людських і матеріальних ресурсах. На жаль, ветеранськими організаціями не встановлено імена всіх воїнів, які загинули визволяючи наше місто. Відомі прізвища чотирьох, які загинули під час відступу, та 128 – під час визволення. А скільки невідомих – ніхто вже не скаже».
Сергій Васильович згадав поіменно фронтовиків, які визволяли Городище, – Івана Шастуна, Степана Педька, Івана Ружина, Семена Шевченка.

Полеглих у боях за наш край вшанували хвилиною мовчання, на знак пошани поклали квіти та вінки до підніжжя Обеліска Слави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x