«Афганці» й влада обговорили соціальні гарантії

«Афганці» й влада обговорили соціальні гарантії

Представники спілок афганців та перевізники найближчим часом проведуть спільне засідання. Його організацію ініціює обласна влада, аби допомогти спільними зусиллями врегулювати питання з перевезенням у транспорті. Про це домовились під час зустрічі членів спілок та громадських організацій афганців з першим заступником голови ОДА Віталієм Ковалем.
У ході проведення порушили низку питань, зокрема пільгове перевезення, виділення учасникам бойових дій земельних ділянок, медичне та соціальне забезпечення тощо. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Зауважимо, нині в області перебуває на обліку понад 4,1 тисяча учасників бойових дій в Афганістані та членів сімей загиблих воїнів. Вони отримують пільги за рахунок державного та місцевих бюджетів. Так, минулого року на фінансування пільг області спрямували субвенцію з держбюджету в сумі близько 300 млн грн, зокрема на оплату комунальних послуг та тверде паливо й скраплений газ. Утім, як зазначає директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, кошти на компенсацію за пільгові перевезення не передбачені державними коштами. Він нагадав, що голова ОДА доручив керівникам районів та міст передбачити такі витрати за рахунок коштів місцевих бюджетів, що врегульовано Бюджетним кодексом України. На сьогодні в місцевих бюджетах виділено для пільгового перевезення 17 млн грн.
У ході засідання повідомили також, що на диспансерному обліку у лікувально-профілактичних установах області перебуває майже 3,4 тис. осіб – учасників бойових дій на території інших держав, з них близько 1 тисячі – інваліди війни. За минулий рік в обласному госпіталі ветеранів війни вдалося пролікувати більше 1,2 тисяч ветеранів Афганістану. У цілому ж в стаціонарах лікувальних закладів Черкащини надали медичні послуги понад 1,3 афганців.

– Ветерани Афганістану потребують належної уваги й підтримки сьогодні, – сказав перший заступник голови Віталій Коваль. – Вони завжди відстоювали інтереси громадян України, і так само відстоюють незалежність нашої країни. Багато з них захищають нашу країну на Сході. За це особлива подяка. Влада області зі свого боку завжди готова співпрацювати та підтримувати соціальні ініціативи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x