Черкаські рятувальники готуються до пропуску весняної повені та льодоходу

Черкаські рятувальники готуються до пропуску весняної повені та льодоходу

З метою підготовки до безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків в області та на виконання розробленого плану дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів міністерств і відомств, 10 лютого співробітники відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління провели перевірку готовності сил і засобів аварійно-рятувального загону спеціального призначення до дій в умовах паводку, пропуску льодоходу і весняної повені. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Особливу увагу приділили технічному стану інженерної і автомобільної техніки, мобільному насосному обладнанню, автономним джерелам живлення та освітлення.

Крім вищезазначених заходів з особовим складом загону проведено спеціальне методичне заняття, темою якого стало відпрацювання інструкцій взаємодії, уточнення планів реагування та розрахунку сил і засобів, необхідних для виконання робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Слід зазначити, що на основі аналізу попередніх років в Управлінні розроблений План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації під час сходження криги і пропуску повені та складено карту-схему зон можливого підтоплення. З метою недопущення негативних наслідків гідрологічної ситуації, захисту дамб і мостів від можливих льодових заторів, між аварійно-рятувальним загоном спецпризначення Управління, ДП «Черкаський облавтодор» та ЗЕА «Новосвіт» укладено договір на проведення спеціальних підривних робіт у випадку необхідності.

Результати перевірки засвідчили, що рятувальники загону готові до виконання завдань за призначенням під час ліквідації можливих надзвичайних ситуацій та подій в умовах паводку, пропуску льодоходу і весняної повені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x