На Золотоніщині виявили порушення підприємцем законодавства

На Золотоніщині виявили порушення підприємцем законодавства

Рішенням Господарського суду Черкаської області від 10 лютого задоволено позовну заяву прокуратури, пред’явлену в інтересах держави до одного з приватних підприємців Драбівського району про стягнення заборгованої орендної плати за землю. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, у ході опрацювання стану повноти та своєчасності наповнення бюджету Золотоніською місцевою прокуратурою, встановлено факт порушення приватним підприємцем вимог земельного законодавства та невиконання ним істотних умов договору оренди землі під час використання земельної ділянки площею 0,916 га в адміністративних межах Драбівської селищної ради. Останній не сплачував суми орендної плати, передбаченої договором, внаслідок чого держава недоотримувала грошові кошти, що негативно впливало на наповнення бюджету.

За результатами розгляду позовної заяви прокуратури, Господарським судом задоволено її в повному обсягу та стягнуто з приватного підприємця заборгованість з орендної плати та штрафні санкції на загальну суму 133 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x