Понад 700 тис. грн транспортного податку сплатили черкаські власники елітних авто

Понад 700 тис. грн транспортного податку сплатили черкаські власники елітних авто

Упродовж минулого року до бюджету надійшло майже 702 тис. грн. транспортного податку. Майже половину зазначеної суми – 350,4 тис. грн сплатили приватні особи – власники дорогих легкових автомобілів. Решту суми сплатили черкаські суб’єкти господарювання, на балансі яких знаходяться елітні автомобілі. З початку цього року власниками елітних авто вже сплачено 52,1 тис. грн податку.

Цьогоріч ставка транспортного податку залишилась незмінною – 25000 грн на рік. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п\’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Тобто, об’єктом оподаткування у 2017 році є легкові автомобілі середньоринкова вартість яких становить понад 1 200 000 гривень, тоді як у 2016 році оподатковувались автомобілі, середньоринкова вартість яких становила понад 1033500 гривень. Зазначимо, що минулого року, оподаткуванню підлягали автомобілі із вартістю понад 750 мінімальних зарплат. У зв’язку із зростанням мінімальної заробітної плати у поточному році, законодавці зменшили поріг вартості оподатковуваних авто.
Щодо обрахунку середньоринкової вартості автівок, то наразі Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, яке є відповідальним за визначення середньоринкової вартості автівок, братимуться до уваги: марка авто, його модель, рік випуску, об\’єм циліндрів двигуна та тип пального. Тип коробки переключення передач та пробіг легкового автомобіля, які фігурували у попередніх параметрах, відтепер не враховуватимуться.

Віднині перелік легкових автомобілів, які є об’єктом для нарахування транспортного податку має щорічно розміщуватися на офіційному веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у термін до 1 лютого звітного року.

Нагадуємо, юридичні особи – власники автівок до 20 лютого п.р. мають подати до податкової інспекції за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Транспортний податок сплачується, як і раніше, за місцем реєстрації об’єктів оподаткування:
а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x