Черкащани задекларували 43 млн грн доходів

Черкащани задекларували 43 млн грн доходів

Як повідомили у профільному підрозділі ГУ ДФС у Черкаській області наразі державні податкові інспекції Черкаської області отримали та опрацювали 953 декларації про майновий стан та доходи за 2016 рік. Загальна сума задекларованого черкащанами доходу становить 42,6 млн грн. За такими деклараціями до місцевих бюджетів надійде 1,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та 0,4 млн грн військового збору. На цей час жителі області не повідомили про отримання за 2016 рік доходів понад 1 мільйон гривень. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Торік на цю дату до державних податкових інспекцій черкащани подали 1513 декларацій за 2015 рік і задекларували 80,74 млн грн доходів. У таких деклараціях було визначено до сплати 2,6 млн грн податкових зобов’язань з ПДФО та 0,8 млн грн військового збору. Понадмільйонні статки торік задекларували 2 жителі області. Із початку поточного року до місцевих бюджетів Черкаської області надійшло 254,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. До державного бюджету надійшло 84,9 млн грн цього податку та 26,5 млн грн військового збору.

Нагадуємо, що по строку 3 травня зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік наступні категорії громадян:
– які отримали у 2016 році доходи від провадження незалежної професійної діяльності;
– отримали торік доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб – резидентів або нерезидентів);
– отримали окремі види доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті (суми заборгованості, за якими минув строк позовної давності та яка перевищує суму, що становить 50 відсотків місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року; нецільова благодійна допомога понад установлену норму; додаткове благо у вигляді суми боргу платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов\’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності та інші);
– отримали доходи від операцій з інвестиційними активами ;
– отримали іноземні доходи;
– інші доходи, декларування яких передбачено чинним законодавством.

Форма декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».
Декларацію про майновий стан і доходи слід подавати до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси (реєстрації).

Подати декларацію можна особисто або за допомогою уповноваженої особи; поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення – не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації; в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису (не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк її подання); а для підприємців – за допомогою Електронного кабінету.

Також інформуємо, що декларації для реалізації права на податкову знижку за наслідками 2016 року можна подавати до 31 грудня 2017 року. На цей час подано 133 такі декларації, за якими декларанти отримають 260 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x