На Тальнівщині спіймали телефонного шахрая

На Тальнівщині спіймали телефонного шахрая

Зловмисник у телефонній розмові з мешканкою Тальнівського району представився сином потерпілої та повідомив про скоєне ДТП, в результаті чого обманом заволодів її коштами. В діях чоловіка вбачаються ознаки шахрайства. Особу зловмисника встановлено. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До Тальнівського відділення поліції звернулася 67-річна жінка та повідомила, що її ошукали. Зі слів потерпілої, на стаціонарний телефон надійшов дзвінок, в якому чоловік назвався її сином та повідомив, що він скоїв ДТП. Для вирішення питання йому ніби-то терміново потрібні кошти, за якими під’їде знайомий. Після чого до розмови долучився ще один незнайомець, який представився слідчим органу поліції та запевнив її про достовірність інформації.

Жінка швидко зібрала 10 тисяч гривень та 200 доларів США. Прийшла на вказане у телефонній розмові місце, де передала гроші незнайомому чоловікові. Після цього вона зателефонувала синові дізнатися, чи з ним все гаразд, проте у відповідь почула, що він до неї не дзвонив і в ДТП він не потрапляв. Збагнувши, що її ошукали жінка негайно звернулася до поліції.

По «гарячих слідах» особу зловмисника було встановлено. Ним виявився 51-річний житель міста Тального, який після скоєного вирушив до міста Умань, де його й затримали. У чоловіка вилучили частину грошей потерпілої.

За вказаним фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x