Розслідування щодо отруєнь дітей у школах тримає на контролі прокуратура

Розслідування щодо отруєнь дітей у школах тримає на контролі прокуратура

Упродовж поточного року за результатами перевірок органи прокуратури внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками двох кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Зокрема, у межах кримінального провадження перевіряється стан виконання своїх професійних і службових обов’язків уповноваженими особами одного з закладів освіти. Так, трьом дітям 9 лютого у школі під час уроків стало зле від неприємного запаху. Діти скаржилися на головний біль і нудоту. Школярів госпіталізували до лікувальних закладів міста з ознаками отруєння невідомою речовиною.

Крім того, розслідуються обставини спричинення істотної шкоди здоров’ю учениці 7-го класу однієї з загальноосвітньої школи. 14 січня цього року дівчинку доставили до реанімаційного відділення Черкаської обласної дитячої лікарні з ознаками медикаментозного отруєння. У межах відкритого кримінального провадження перевіряється, чи було вжито відповідальними працівниками школи вичерпних заходів для захисту здоров’я вказаної вище дитини.

На цей час досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях триває, хід слідства взято на контроль Черкаською місцевою прокуратурою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x