Як правильно читати книжки

Як правильно читати книжки

Безумовно, читати книги корисно для інтелектуального, професійного і морального розвитку людини. Кожна людина, яка регулярно працює над власним розвитком і рухається до успіху, постійно потребує нові знання, отримати які можна за допомогою багатьох джерел, основними з яких є звичайно книги. Книги – це найдоступніше джерело знань. Однак, це не означає, що їх читання – просте заняття. Необхідно володіти знаннями про правильне читання книг.

Для того, щоб правильно читати книги, важливо вміти правильно їх вибирати. Адже чи варто продовжувати читання, яке, певною мірою, здається вам марним, нецікавим і нудним? Вибір книги дуже відповідальна справа, аналогічна до покупки дорогої речі. Адже це ваш багаж знань і майбутній досвід, від яких безпосередньо залежить ваш рух до успіху. Лише правильно вибрані книги заощадять ваші час і гроші, допоможуть отримати корисну інформацію. Читання книг повинно задовольняти ваші потреби та поставлені цілі. Найкорисніше читати ті книги, які відповідають меті та можуть допомогти вирішити поставлені перед вами завдання.

Ознайомтеся з біографіями авторів, які мають хорошу репутацію, авторитет, досвід у вивченні та використанні необхідних для вас знань. Водночас почитайте відгуки читачів і критиків. Особливу увагу зверніть на опис книги, дізнайтеся, чи підходить вона вам і чи є в ній потрібна інформація.
Зрозуміти, чи дійсно цікаве видання, чи складною або доступною мовою подають матеріал, можна прочитавши кілька абзаців. Книга повинна читатися з легкістю, адже тексти, які усвідомлюються лише в глибокому розумінні, читати нецікаво.
Запам’ятайте, читання повинно бути активним! У його процесі корисно виокремлювати, підкреслювати, коментувати і виписувати найбільш значущі частини тексту. Виокремлюючи важливу інформацію, ви значно краще засвоюєте і запам’ятовуєте матеріал. Потрібно старатися не давати собі розслабитися і тримати свідомість зосередженою на потрібному матеріалі, а не просто «бігати» очима по тексту.
Ще одне важливе правило читання книг – частіше запитуйте себе про те, чим може бути вам корисна та або інша порада, і як можна використати її у своєму житті.

Якщо вам трапляються невідомі вислови, фрази або слова, не лінуйтеся дізнатися їх зміст і тлумачення. Також зважайте на посилання та примітки, часом, там знаходиться досить цікава, і, найголовніше, корисна інформація.
Досить складно читати книги різної тематики упереміж. Краще вивчати книги, які доповнюють одна одну або подають ті ж проблеми, але вже під іншим кутом. Це дозволяє краще зрозуміти прочитану книгу і дослідити предмет з усіх боків.
Якщо вам сподобалася книга, і ви почерпнули масу корисної інформації, неодмінно поділітися радістю з іншими: залиште відгук про книгу в соціальних мережах, складіть перелік найкращих цитат, порекомендуйте книгу друзям і знайомим. Так ви не тільки допоможете комусь отримати цінні та унікальні знання, а також самі зайвий раз підведете підсумок читання книги і розкладете по поличках засвоєну при читанні інформацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x