Юна переселенка перемогла в конкурсі малюнків про Бельгію

Юна переселенка перемогла в конкурсі малюнків про Бельгію

«Одразу уявила, яка красива Бельгія і які щасливі там люди», – розповідає юна переможниця конкурсу малюнків, переселенка з Луганська Анастасія Яковенко.

Малюванням 12-річна Анастасія Яковенко серйозно займається ось вже п’ять років. До художньої школи дівчинку віддала мама ще в рідному Луганську. Та через непросту ситуацію на сході країни сім’я змушена була переїхати на Вінниччину.

– Оселилися в селищі Теплик, та радісного життя там не вийшло: в маленькому містечку важко було знайти достойну роботу, щоб забезпечити себе й трьох діток. Та й малечі не було як розвиватися, займаючись в улюблених гуртках, – розповідає мама юної художниці Наталія Яковенко.

На щастя, батькам вдалося знайти роботу в Умані, куди родина невдовзі переїхала. Тут же Настя одразу записалася до місцевої художньої школи й відновила заняття. Від вчительки дізналася про цікавий конкурс малюнків «З душею до Бельгії». До участі в ньому нас запросили члени ротарі-клубу «Черкаси-Центр».

– Одразу загорілася бажанням створити якийсь цікавий і незвичайний малюнок про Бельгію. Й хоча ніколи не була в цій країні, та чомусь одразу уявила, як там красиво та які там щасливі люди, – розповідає дівчинка. – Тож зобразила річку й міст через неї, а на тому мосту стоїть дівчинка й дивиться на чудову країну.

Анастасія зізнається, що навіть і не сподівалася на перемогу, тому, дізнавшись, що її роботу визнали найкращою, була дуже щаслива.

– Я раніше перемагала на обласному конкурсі малюнків, а тепер ось ще й тут стала першою. Пишаюся цим. А коли виросту мрію про творчу професію – хочу бути дизайнером.

Уманською школю мистецтв, у якій навчається Анастасія, вже протягом року опікується уманський клуб-сателіт РК «Черкаси-центр». За цей час вдалося зробити чимало корисних речей: закупити фарби, деяке обладнання, виготовити мольберти для занять, налагодити співпрацю з польською стороною, яка надала кошти для ремонту оргтехніки в школі.

Президент РК «Черкаси-центр» Тетяна Очеретяна висловлює вдячність комітету ІСС «Україна-Бельгія» та його голові Ользі Змієвській за можливість дітям з усієї України, і Черкащини зокрема, відвідати красиву європейську країну.

– Приємно, що такий проект для соціально незахищених дітей, дітей учасників АТО, переселенців та інших категорій проводиться не вперше. Завжди раді підтримати всі ініціативи міжнародного комітету, – наголошує Тетяна Очеретяна.

Світлана Лазоренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x