На Драбівщині земельну ділянку хочуть отримати 266 учасників АТО

На Драбівщині земельну ділянку хочуть отримати 266 учасників АТО

17 лютого відбулася нарада з сільськими та селищним головами, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Лобода. На нараді обговорили найбільш актуальні та проблемні питання, що нині турбують громаду Драбівського району. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Драбівської РДА.

Так, про стан виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції інформував Микола Лимаренко, начальник відділу Держгеокадастру у Драбівському районі. За його словами, до відділу Держгеокадастру звернулося 266 учасників АТО, яким надано консультації та видано довідки, які необхідні для виділення земельних ділянок. На сьогодні лише 44 особи отримали свідоцтва про право власності на земельну ділянку. Проблемним залишається питання небажання землекористувачів району, які використовують землі державної власності сільськогосподарського призначення, надавати письмові (нотаріально засвідчені) погодження учасникам АТО.

Про завдання на 2017 рік щодо реалізації районної Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей житлом у 2016-2020 роках повідомила присутніх Ніна Симоненко, начальник управління праці та соціального захисту населення. Вона ознайомила з умовами кредитування для придбання житла та наголосила на тому, що житло буде надаватись тим учасникам АТО, які цього потребують першочергово.

Крім цього, на нараді розглянули ряд не менш актуальних питань, зокрема:
– про стан використання місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища та планування природоохоронних заходів на 2017 рік;
– про заходи щодо утримання та ремонту доріг загального користування місцевого значення та співфінансування з місцевих бюджетів ремонту доріг державного значення;
– про заходи щодо поліпшення якості надання первинної медичної допомоги населенню району;
– про роботу органів опіки та піклування щодо виконання вимог чинного законодавства, спрямованого на захист прав дітей, про підготовку до літнього відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій влітку 2017 року та про запровадження послуги патронатного виховання системи захисту населення.

За наслідками роботи наради першим заступником голови райдержадміністрації надані відповідні доручення та прийняті рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x