35 га земель водного фонду на Звенигородщині повернуть у державну власність

35 га земель водного фонду на Звенигородщині повернуть у державну власність

Господарський суд Черкаської області задовольнив позовні вимоги прокурора, який виступив на захист інтересів держави щодо витребування з незаконного володіння земельних ділянок на території Звенигородського району площею 35 га під ставками та гідроспорудами. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Факт неправомірного користування зазначеними вище землями виявлено органами прокуратури в ході вивчення стану використання земель водного фонду.

Встановлено, що у 2015 році фізичній особі-підприємцю сільською радою відмовлено у поновленні договору оренди землі водного фонду. Вказане рішення оскаржено ним в судовому порядку, однак переважне право на використання земельних ділянок в суді не доведено. Незважаючи на відсутність чинного договору оренди, підприємець продовжував використовувати земельні ділянки для власних потреб, при цьому належне утримання ставків і гідроспоруд не забезпечив, чим порушив інтереси територіальної громади села.

Вказане порушення стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом, наразі орендаря зобов’язано повернути земельні ділянки в державну власність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x