Чотирьох осіб судитимуть за вирубку дерев на Шполянщині

Чотирьох осіб судитимуть за вирубку дерев на Шполянщині

Смілянська місцева прокуратура вжила заходів до активізації досудового розслідування слідчими поліції кримінальних проваджень у лісовій галузі та забезпечено процесуальне керівництво, в ході якого затверджено й скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 4 жителів Шполянського району за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що восени 2016 року вказані вище особи за попереднью змовою здійснили вирубку дерев у лісовій смузі в межах адміністративної території однієї з сільських рад Шполянського району, чим заподіяли державі збитків на загальну суму майже 1,5 млн. грн.

З метою забезпечення відшкодування збитків прокурором заявлено цивільний позов, а також забезпечено арешт наявного майна.

Довідково: за вчинення вказаного злочину винним особам загрожує штраф від п\’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x