Виставку ляльок представили у Черкасах (ВІДЕО)

Виставку ляльок представили у Черкасах (ВІДЕО)

У Галереї народного мистецтва відкрилася виставка-продаж «Світ ляльки». Свої витвори представили 28 майстрів народного та сучасного мистецтва – не лише із Черкас, але й із Полтави, Маріуполя, Львова. Іграшки виготовлені у різних стилях і техніках: авторські, будуарні, колекційні ляльки та дизайнерські. Значну частину виставки становлять мотанки, зодягнені у національне вбрання.

Виставку ляльок представили у Черкасах (ВІДЕО)
Традиційна лялька, яка здавна виконувала роль сакрального оберегу, зараз набуває популярності як вид мистецтва – серед майстрів і як сувенір та окраса дому – серед поціновувачів прекрасного.

– Ми хотіли показати не тільки народну ляльку, а й ту, яка зараз побутує, якою граються наші діти. Тому зробили в галереї виставку-продаж. Згодом буде виставка дитяча – свої роботи представлять діти, – розповідає Ольга Мартинова, голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Виставку ляльок представили у Черкасах (ВІДЕО)Дружина військового, черкащанка Юлія Вовкодав розповідає, що першу свою ляльку спробувала виготовити минулим літом – на майстер-класі. Відтоді захопилася цією справою. На виставці представила три свої ляльки.

– Ці ляльки особливі для мене, тому що вони виготовлені з використанням тканин із військового одягу. Деякі тканини побували в АТО, тож мають певну енергетику. Коли я їх створювала, я мріяла про мир. Тому кожна з них для мене асоціюється саме з миром, хоч вони і одягнені в камуфляж, – ділиться почуттями майстриня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x