Літній житель Корсунь-Шевченківського району зберігав набої

Літній житель Корсунь-Шевченківського району зберігав набої

Димний порох та набої різного калібру 73-річний мешканець одного із сіл Корсунь-Шевченківського району зберігав у власному домоволодінні. Речові докази направлено на експертизу, його дії слідчі кваліфікують за статтею 263Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

У ході оперативно-профілактичного відпрацювання Корсунь-Шевченківського району до поліцейських надійшла інформація про можливу причетність до незаконного зберігання боєприпасів жителем району. Інформація підтвердилась.

Під час санкціонованого обшуку в домоволодінні співробітники кримінальної поліції виявили набої різного калібру, а саме 8 патронів калібру 9 мм, 15 патронів калібру 7,62 мм та 595 патронів калібру 5,6 мм. Крім того в його будинку поліцейські знайшли ще й пів кілограма димного пороху.

Господар будинку чітко пояснити походження знайдених речей не зміг: говорить, що йому їх підклали, бо в нього давні неприязні стосунки із сином, і можливо, набої належать йому, але правоохоронці з’ясували, що чоловік у минулому був військовим, тому будуть з’ясовувати всі обставини події.

Речові докази вилучено та направлено до експертно-криміналістичного центру для проведення балістичної експертизи.

За вказаним фактом слідчим відділення відкрито кримінальне провадження передбачене частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляд позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x