На Дніпрі врятували двох рибалок

На Дніпрі врятували двох рибалок

25 лютого о 05:12 до оперативно-координаційного центру Управління по допомогу звернулися двоє рибалок, які, перебуваючи на кризі, через промоїну опинилися відрізаними від берега. Як стало відомо, обоє чоловіків напередодні ввечері вирушили на нічну риболовлю в район 2-го човнового причалу. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

На ранок, повертаючись додому, чоловіків за 200 метрів від берега зупинила промоїна, що з’явилася вночі. Намагаючись її обійти, натикалися або на крихкий лід або на нові промоїни. Зрозумівши усю складність ситуації, чоловіки звернулися по допомогу до «Служби порятунку» за телефоном «101». Одразу після отримання повідомлення на місце події було направлене відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

За допомогою катера на повітряній подушці «Пегас» уже о 6-й ранку обох рибалок – віком 41 та 33 років знайшли та доставили до берега. Ніхто із врятованих чоловіків медичної допомоги не потребував. Після інформаційно-роз’яснювальної бесіди рибалок відпустили додому.

З початку року на водних об’єктах області зареєстровано вже 4 пригоди, внаслідок яких були врятовані 5 осіб. Суттєва відлига та посилення течії за останні дні істотно зменшили товщину криги, місцями вона стала небезпечно тонкою для перебування людини. Тому Управління ДСНС у Черкаській області звертається до рибалок із проханням не наражати своє життя на небезпеку.

Будьте обережні та уважні, майте при собі довгу мотузку, слідкуйте за метеорологічними прогнозами та пересуваючись кригою постійно перевіряйте її товщину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x