Кам’янські депутати проголосували за ліквідацію Ридванівської школи

Кам’янські депутати проголосували за ліквідацію Ридванівської школи

Нещодавно в залі засідань будинку рад голова ради Сергій Сундуков провів пленарне засідання чергової 15 сесії районної ради VIІ скликання. На початку засідання голова районної ради Сергій Сундуков привітав депутатів, у кого в міжсесійний період був день народження. Робота сесії розпочалась із хвилини мовчання в пам`ять про загиблих учасників антитерористичної операції на сході нашої держави.

Згідно з порядком денного пленарного засідання на розгляд народних обранців було винесено тридцять шість питань, які потребували прийняття рішень та їхніх подальшого втілення у життя.
Першими депутати районної ради заслухали два питання – «Про програму економічного і соціального розвитку району на 2017 рік» та «Про звіт про виконання програми економічного і соціального розвитку району за 2016 рік», про які інформувала Лєна Тіхонова – начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській облраді.

Потім депутати затвердили зміни до рішення районної ради від 29.12.2015 р. № 3-16/VIІ «Про районний бюджет на 2016 рік» та заслухали звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік, які висвітлила начальник фінансового управління райдержадміністрації Ольга Гвоздик.

Своїми рішеннями депутати підтримали коригування розміру тарифів на послуги водопостачання та водовідведення та внесли зміни до рішення районної ради від 28.10.2016 р. № 11-2/VII «Про поповнення Статутного фонду РКП «Кам’янський водоканал», про які інформував директор цього підприємства Анатолій Висоцький.

Наступним народні обранці прийняли рішення «Про вихід районної ради зі складу засновників районної газети «Трудова слава» та затвердили нову редакцію Статуту комунального підприємства «Фізкультурно-оздоровчий спортивний комплекс «Атлант» Кам’янської районної ради.

Найболючішим питанням поточної сесії було питання «Про ліквідацію Радиванівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Кам’янської районної ради Черкаської області», яке озвучила в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Валентина Морозова. Думки присутніх кардинально різнились. Після довгих дебатів та суперечок, об`єктивно зваживши всі «за» і «проти», − депутати переважною більшістю голосів підтримали це питання, але взяли на себе зобов`язання забезпечити школярів та вчителів школи автобусним сполученням, та відремонтувати дорогу місцевого значення до села Радиванівка.

Гостре занепокоєння у депутатів викликає екологічний стан річки Тясмин, тому розробили і прийняли до впровадження «Програму відродження р. Тясмин на 2017-2020 роки», та підтримали відповідне «Звернення депутатів Кам`янської районної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Черкаської обласної ради щодо потреби включення очищення річки Тясмин до заходів “Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року».

У процесі подальшої роботи було затверджено районну програму «Територіальна оборона» на 2017-2018 рік та внесено зміни та доповнення до рішення районної ради від 25.12.2015 р. № 3-6/VII «Про районну цільову програму «Призовна дільниця на 2016-2020 роки».

Потім присутні прийняли районну програму підтримки хворих на соціально-значущі захворювання на 2017-2019 роки.

Крім цього, депутати районної ради розглянули цілу низку «земельних» питань, щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, рибогосподарських потреб, земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, земельних ділянок державної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Одноголосно депутати погодили зміни в складі комісії районної ради з питань поновлення прав реабілітованих та достроково припинили повноваження депутата районної ради Тинди Олександра Івановича згідно поданої ним заяви.

Наостанок, депутати районної ради зняли з контролю деякі рішення районної ради та затвердили план роботи районної ради на ІІ квартал 2017 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x