Незабаром у Черкасах відбудеться Книжковий фестиваль

Незабаром у Черкасах відбудеться Книжковий фестиваль

Презентації книг, зустрічі із авторами, лекції, майстер-класи та круглі столи – у Черкасах організовують Книжковий фестиваль. Так МГО «Книжковий маестро» протягом трьох днів у приміщенні обласної філармонії планує розгорнути цілу літературну країну для черкасців та гостей міста. Обіцяють, діятиме літературна сцена, майданчик майстер-класів, дитячий простір, платформа громадських ініціатив тощо.
Все, кажуть «маестрівці», аби розвивати літературний процес на Черкащині, активізувати роботу видавництв та видавничих організацій міста та області і популяризувати українських авторів та читання загалом. Водночас мають на меті залучити молодь до культурних подій.

– Ми організовуємо мистецькі й освітні зустрічі вже близько 5 років. Дружимо з багатьма авторами і видавництвами. А постійно спілкуючись із черкащанками, зрозуміли, що нашому місту дуже не вистачає великої книжкової події, – зауважує керівниця МГО «Книжквовий маестро» Людмила Фіть.

Підготовка Книжкового фестивалю триває ще від жовтня. Так у програмі заходу вже запланували:
1. презентації книг українських авторів, зустрічі з аудиторією в Черкасах та районних центрах;
2. «круглі столи» та дискусії, де обговорюватимуть актуальні питання та проблеми в літературному процесі в Україні загалом та Черкаській області зокрема;
3. лекції з актуальних питань культури в цілому та книжкової справи зокрема;
4. майстер-класи для різної цільової аудиторії;
5. поетичні батли, участь в яких візьмуть черкаські поети;
6. фестивалю передує конкурс читців «ЧЕчитка», за допомогою якого буде визначено найкращу із запропонованих для читання книг та її автора, якого буде запрошено на фестиваль та нагороджено.

Проведуть літературно-мистецький захід 7-9 квітня в Черкаській обласній філармонії. Організатори чекають близько 30-ти представників українських видавництв, 20-ти культурних діячів області та України, представників Черкаської спілки письменників, Спілки краєзнавців, літературних гуртків «Пегасик», імені Василя Симоненка та інших.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x