Дві підозрілі вирубки дерев зафіксувала поліція на Черкащині

Дві підозрілі вирубки дерев зафіксувала поліція на Черкащині

Одна порубка була зафіксована в Городищенському районі, інша – в Канівському. Обидва факти задокументовані, тривають перевірки. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Факт незаконної порубки було зафіксовано в Канівському районі. Працівники слідчо-оперативної групи, які прибула на місце пригоди в одну із місцевих лісосмуг, задокументували факт незаконної вирубки дерев.
Вирубку здійснювали троє жителів одного із сіл Канівського району віком від 21-го до 42-х років. Чоловіки вантажили кругляки дерева акації на вантажний автомобіль. Загалом на місці пригоди працівники поліції нарахували 55 свіжозрізаних пеньків.

Трактор та автомобіль з деревами вилучені. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Ще один факт було виявила поліція в Городищенському районі. В одному із лісництв п’ятеро чоловіків проводили вирубку лісового насадження. Вони пояснили, що роботи здійснюють на прохання керівництва лісництва і провели заготовку вже 36 дерев. Даний факт задокументовано, законність порубки перевіряють працівники поліції та екологи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x