На Звенигородщині відбулося виїзне засідання обласного Центру допомоги учасникам АТО

На Звенигородщині відбулося виїзне засідання обласного Центру допомоги учасникам АТО

Соціальна реабілітація атовців, виділення їм земельних ділянок та пільгове кредитування – такі основні питання розглянули на виїзному засіданні обласного Центру допомоги учасників АТО, що відбулось сьогодні у Звенигородці. Про це інформують у Звенигородській РДА.

Участь у засіданні взяли координатор обласного Центру Олександр Тимошенко, представник обласного ЦСССДМ Людмила Пона, голова Звенигородської райдержадміністрації Василь Довбуш та районної ради Володимир Кучер, представники відповідних служб Звенигородського, Катеринопільського, Шполянського районів та Ватутіного, учасники АТО.

Присутні представники територіальних громад розповіли про соціальний захист учасників АТО та налагодження взаємодії з бійцями. Досить актуально звучало питання щодо виділення земельних ділянок атовцям. Присутні наголосили, що процедура надання земельних ділянок учасникам АТО потребує врегулювання на державному рівні.Підсумовуючи результати роботи обласного Центру допомоги учасникам АТО його керівник Олександр Тимошенко зазначив, що на Черкащині запрацювала програма пільгового кредитування для учасників АТО. За його словами, на сьогодні це одне з досягнень Центру. Програма налаштована на співфінансування з місцевих бюджетів. У Звенигородському районі також прийнято Програму забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2016 – 2020 роках, якою передбачено на цей рік 70 тис. грн.

– Це, звичайно, незначна сума, але влада надалі шукатиме резерви для придбання кожного року щонайменше для одного учасника АТО житла, – повідомив під час виступу заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк та додав, що нині 9 учасників АТО першочергово у районі потребують житла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x